→ → → → Дорпер вівці племінні
Відправлення повідомлення власнику
Дорпер вівці племінні
Ваше ім'я *
Телефон
E-mail *
Повідомлення *
максимально 4000 символів.
Число на картинці *

Введіть число з картинки ліворуч

Дорпер вівці племінні

Договірна
Ваше оголошення розміщено як “Безкоштовне”

Ви можете значно збільшити кількість відгуків на розміщене Вами оголошення,
замовивши одну з платних послуг.
 
Додати в обране
30-08-16
Переглядів: 453
№ 149494
Тип оголошення: Продам
Розташування: Україна, Закарпатська область, Виноградівський район, Виноградів показати на мапі
Дорпер вівці племінні
Відмітні особливості породи:
• М'ясна, комолая, бесшерстная порода овець.
• Дуже високі темпи росту ягнят; раннє дозрівання.
• Добре використовують пасовища, можуть обходитися без води протягом двох днів.
• Висока плодючість, часто народжуються двійні. Легкі окоты. Прекрасні материнські якості самок.
Історія розведення
Дорпер є південноафриканської породою домашніх овець, виведена в 30-ті роки ХХ ст. шляхом схрещування породи дорсет хорн з чорноголовий перської вівцею. З перших складів назв цих порід і походить назва «Dorper» (Dorset і Persian).

Порода дорпер була створена завдяки зусиллям південноафриканського Департаменту сільського господарства, воно прагнуло отримати породу овець м'ясного напряму, яку можна тримати в найбільш посушливих регіонах країни.
Порода швидко поширилася по всьому світу. В Європі дорперов розводять більше 20 років.
Характеристика породи
Дорпер відноситься до бесшерстным порід овець, т. е. має дуже коротку пряму гладку шерсть. Іноді груба нещільно прилягає шерсть росте на спині, боках і на шиї, вона линяє навесні, тому дорперы не потребують стрижці. Забарвлення повністю білий або білий з чорною головою і шиєю.
Вівці Дорпер є дуже хорошими матерями, навіть при першому ягнінні вони відрізняються добрими материнськими якостями. Окоты проходять дуже легко через стрункості будови скелета у ягнят, їх маленьких голів. Ягнята після народження надзвичайно енергійні та життєздатні. Не рідкість побачити прудких ягнят протягом 10 хвилин після народження. Порода має раннє дозрівання, барани дозрівають вже в 4-5,5 місяців, а овечки в 7-8 місяців. Баранців відбивають від матерів у віці 100 днів, і при хорошому вирощуванні в 6-7 місяців їх можна вже злучати з вівцями.
Дорпер є полиэструсной породою. Вівці і барани можуть розмножуватися цілий рік. При гарній кормовій базі вівці можуть давати два приплоди на рік з інтервалом 8 місяців. Барани володіють високою потенцією, навіть у найспекотніші літні місяці. Молодий баран може обслуговувати 15-20 овець, дорослий баран може покрити 75-100 овець.
Дорперов можна вигідно пасти на маловикористовуваних бідних пасовищах низької якості, перетворюючи бідні активи в прибуток. Дорперам потрібно менше трави на метаболічні процеси, вони є відмінними перетворювачами широкого спектру кормових видів і не дуже розбірливі до трав і кормів. Дорперы общипують молоді пагони подібно козам. Вони володіють високою здатністю пристосовуватися до будь навколишньому середовищі, будь то гарячий або холодний клімат; можуть обходитися без води протягом двох днів. Дорпер має більш високу стійкість до внутрішніх паразитів, ніж більшість інших порід. Це дозволяє проводити дегельмінтизацію приблизно раз на рік.
Продуктивність
Вага дорослих баранів становить 90-140 кг, а овець – 55-95 кг. Однорічні баранчики важать 85-107 кг, а ярочкі – 55-65 кг Вага ягнят при народженні – 2-5,5 кг, до 30 днів – 12-25 кг, до 60 днів – 20-40 кг, у 3 місяці – 24-54 кг, в 6 місяців – 40-70 кг, в 9 місяців – 49-75 кг. Темпи зростання цієї породи є винятковими. Ягнята мають дуже хороші прирости: близько 450-730 г в день. Забійний вихід – 50-59 %.
У породи хороша плодючість: 150-225 %. Вівці народжують 1-4 ягнят. У перший окіт народжують зазвичай одного ягняти, а дорослі вівці частіше двох-трьох.
Шкури дорперов вважаються одними з кращих у світі: шкіра не має зморшок, гладкі жировики, тому вони використовуються у виробництві високоякісної шкіряного одягу та рукавичок.
Дорперы дуже ефективні при схрещуванні у підвищенні темпів зростання у ягнят навіть у другому поколінні.
М'ясо дорперов з тонким шаром жиру рівномірно розподіляється між кістками і м'язовими волокнами. Воно має ніжний і напрочуд м'який смак; без сильного присмаку баранини.
Дана пропозиція наведена для ознайомлення. По точну інформацію звертайтеся до продавця.
Контакти продавця
Відправлення повідомлення
Ім'я: Олег
Організація: Кенди Глоб Украина
Телефон:
+380 95 5449525
Будь ласка, повідомте продавця, що ви знайшли оголошення на Agronovator.ua
Ваше ім'я*
Ваш E-mail*
Ваш телефон
Повідомлення*
Перевірочний код :
 


«Агроноватор»

Ви дійсно бажаєте видалити дане оголошення?
Піднятися нагору